Tradicija & Domačnost

odkrivamo bogato kulinarično tradicijo pohorja

Kdo smo

Pod zelenimi obronki Pohorja, v neposredni bližini Term Zreče se nahaja gostilna Jurček. Od leta 2007 svojim gostom v prijetnem ambientu nudimo pristne domače jedi, pri čemer izstopajo raznovrstne specialitete iz gob. Za udobno počutje in domačnost skrbimo prav vsi družinski člani, Marjan, Vera, Maša in Urban.

Marjan in Vera svoje začetke gostinstva štejeta na Rogli, kasneje pa sta svoje izkušnje nadgrajevala v Hotelu Marinšek v Naklem na Gorenjskem vse dokler se nista odločila za samostojno pot. Najmlajša člana Maša in Urban še vedno izpolnjujeta svoje znanje v gostinstvu. Urban je zaključil srednjo šolo za gostinstvo v Mariboru, Maša pa je diplomirala iz turizma v sosednji Avstriji- Bad Gleichenbergu.

družina gostilna jurček zreče rogla

Kuhinja

Naša kuhinja želi približati slovensko kulinariko vsakemu izmed vas. Jedi se razlikujejo od sezone do sezone, se pa na meniju zmeraj najde kaj za vsakega gosta.

Veliko damo na kakovost sestavin, ki so pridelane na sonaraven način, zato so pripravljene jedi edinstvene in polnega okusa. Kuhamo po receptih naših babic in ponovno odkrivamo žal že pozabljeno bogato kulinarično tradicijo Pohorja.

Svoje brbončice lahko razvajate v notranjih prostorih ali na pokriti letni terasi, kjer večkrat zadiši po sveže pečenem odojku.

Sladki kotiček

Gostje o gostilni Jurček