AKTIVNOSTI

V ZELENI DESTINACIJI ROGLA-POHORJE

Kaj početi

V strogem centru zreč, nasproti Term Zreče se nahaja naša družinska gostilna Jurček. Gostilna Jurček, vam poleg izvrstne domače kulinarike nudi tudi možnost oddiha in prenočitve. Ker se Zreče nahajajo tik pod obronki Pohorja, je možnosti za aktivno preživljanje prostega časa ogromno.

Brinjeva gora je 630m visoka vzpetina in izredno priljubljena izletniška pot med domačni. Iz vrha je lep razgled na sosednjo Oplotnico, odpočijete pa si lahko na Darjini klopci. Na Brinjevo goro vodi več označenih poti, na njo pa se lahko podate kar peš izpred naše gostilne.

Rogla

Rogla pa je ena izmed najpriljubljenejših točk za sprostitev. Na Rogli se ponuja mnogo sprehajalnih in pohodniških poti. Novost na Rogli pa je izletniška točka Pot med krošnjami ki ponuja novo perspektivo narave, tokrat naravnost izmed vrhov pohorskih smrek. V letu 2020 so dodali tudi tobogan, ki doda poti adrenalinsko noto.

Iz Rogle se lahko po lepi, enostavni in markirani poti odpravite do Lovrenških jezer, ki se nahajajo na visokem barju sredi Pohorja med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Za pogled od zgoraj pa poskrbi lesen razgledniški stop.

Prav tako je iz Rolge mogoče v nekaj urah hoje priti do Ribniške koče (ter ribniškega jezera), črnega jezera, slapa Šumik, ki so prav tako izjemno lepe in nekoliko manj obljudene destinacije v naši čudoviti zeleni destinaciji.

Pohodništvo

Golek in grad Luschberg – Tudi Golek je s svojimi 769m odlična izbira za pohod. Nanj se lahko brez težav podate izpred naše gostilne. Po spustu iz Goleka se lahko nato odločite še za krajši vzpon in sicer do grada Luschberg, kjer se skriva Geocache.

Kolesarjenje

Tudi za kolesarje je kar nekaj vodenih poti.

Zreče – Gorenje

Zreče – Rogla

Zreče – Žička kartuzija

Zreče – Zlati Girč